wimperlift

Die mooie lange wimpers die sommige mensen hebben. Je kan er aardig jaloers op zijn. Het gekke is ook dat dit bij iedereen verschilt. De krul en de lengte kunnen allebei een rol spelen in hoe lang jouw wimpers zijn. Vroeger gebruikte we allemaal alleen één bepaald soort mascara. Die van Rimmel of die van L’oreal etc. Met je vriendinnen kon je altijd wel een mening delen over welke mascara het meest geweldig was. De ene hield van een grote borstel met haartjes, de ander van een rubber borsteltje met kleine haartjes.Naar mijn idee had iedereen altijd wel een eigen mening over welke mascara dan het meest fijn was. Momenteel zijn er zoveel andere mogelijkheden om jouw wimpers mooi te maken. Één daarvan is de wimperlift en daarover ga ik je informeren.

Wat is een wimperlift en hoe wordt dit gedaan?

Bij een wimperlift is het de bedoeling dat je wimpers meer krul krijgen zodat deze meer zichtbaar worden. Deze behandeling is vooral heel fijn voor dames waarvan de wimpers meer naar voren of beneden staan. Doordat de wimpers dan meer omhoog gaan staan, wordt het effect van je oog groter en lijken je wimpers langer. Voordat je naar de behandeling gaat wordt er gevraagd om zonder mascara naar de behandeling te komen. Wanneer je in de behandelstoel ligt en de wimperspecialist begint, begint zij met het plaatsen van speciale pads. De pads worden aan de onderkant van je oog geplaatst en deze plakken ook je onderwimpers vast. Daarna plaatst zij een siliconen padje die op de bovenkant kan je oog wordt geplaatst zodat hier je wimpers omheen kunnen krullen. In deze pad zit dus een ronde vorm. Dan plakt ze de wimpers hierop vast met een tangetje en dan wordt de permanentvloeistof hierop aangebracht met een wattenstaafje. Vervolgens moet dit ongeveer 10 tot 15 minuutjes inwerken en daarna wordt het gefixeerd. Dit fixeer stofje zorgt ervoor dat de wimpers lang gekruld blijven. Als je ervoor kiest om ook je wimpers te verven, brengt zij hierna de wimperverf aan.  

Hoelang blijft de wimperlift zitten en hoe verzorg je dit?

De wimperlift blijft ongeveer 5 tot 10 weken zitten, afhankelijk van de verzorging en de persoon. De wimperlift brengt geen schade aan je wimpers zelf aan. De wimperlift kan tegen alle omstandigheden die er normaal ook zijn, dus je hoeft niet bang te zijn om ermee om te gaan zoals je normaal gesproken ook doet. Een aantal dingen die je kunt doen om de wimperlift zolang mogelijk te behouden zijn: 

  • houd de wimpers de eerste 24 uur droog 
  • slaap niet op de wimpers de eerste nacht
  • reinig de wimpers met een watje en wrijf met de wimperlift mee
  • gebruik geen waterproof mascara, dit kan de wimperlift beïnvloeden

Wat is het verschil tussen een wimperlift en wimperpermanent? 

Het kan zijn dat je bekend met met ‘wimperpermanent’ Het is vrijwel hetzelfde als een wimperlift kwa effect, alleen totaal anders kwa verzorging. Een wimperpermanent bestond voor de wimperlift. De wimperpermanent wordt gedaan met klemmen of rollers en hier zit verder geen verzorging in. Daarom is deze manier wél slecht voor je wimpers. Daarom hebben ze de wimperlift uitgevonden. Deze manier is dus een stuk veiliger, makkelijker en beter voor je wimpers.

Kan iedereen de wimperlift doen?

Helaas is de wimperlift niet geschikt voor iedereen en daarom is het erg belangrijk dat je dit bespreekt voor je een behandeling laat doen. Is de wimperlift niet geschikt voor jou? Geen zorgen, er zijn genoeg andere mooie mogelijkheden. Wanneer kun je nou geen wimperlift doen?  

  • Als jij allergisch bent voor peroxide
  • Als je Alopecia hebt 
  • Mensen met band haar. Band haar is haar dat zo steil is dat deze niet reageert op de peroxide en de krul die het moet worden.
  • Als je een chemokuur bestrijding volgt.