wenkbrauwlift

De plastische chirurgie blijft maar uitbreiden, maar dat is zeker niet nadelig. Heb je last van een hangende wenkbrauw en ben je daardoor constant je wenkbrauwen aan het ophijsen? Dan is een wenkbrauwlift misschien iets voor jou. De naam zegt het al een beetje. Met deze ingreep wordt je wenkbrauw een stukje omhoog gelift waardoor je minder snel je wenkbrauwen zult moeten optillen. 

Hoe gaat een wenkbrauwlift in zijn werking?

Het is altijd wel leuk om van te voren even een foto te maken zodat als het helemaal geheeld is, je dit goed kunt vergelijken met de na foto. Dit wordt meestal professioneel gedaan door degene die behandelt. Er kan een plaatselijke verdoving gegeven worden, maar meestal kan je ook kiezen voor een algehele verdoving. Ze beginnen met het maken van een klein sneetje net boven je wenkbrauw. Hierna maken ze de huid onder je wenkbrauw wat losser zodat ze het vel goed kunnen verplaatsen. Wanneer dit gedaan is, kunnen ze de huid naar boven trekken tot deze op de juiste plaats zit. Dan snijden ze het overtollige vel weg en naaien ze alles weer netjes dicht. 

Wanneer kies je voor een wenkbrauwlift? 

Wanneer je last hebt van hangende wenkbrauwen. Je merkt dit meestal aan het eind van de dag wanneer je al een beetje vermoeid bent en je je wenkbrauwen niet zelf meer omhoog kunt tillen. Het kan zijn dat je vaak hoofdpijn hebt en niet weet waar het vandaan komt. Dan kan het zijn dat je wenkbrauwen te zwaar zijn. Je kan deze behandeling ook kiezen wanneer er te vaak mensen vragen of je moe bent of boos bent,  of iets in deze richting. Heb je al vaker botox laten plaatsen? je ziet nog steeds geen goed resultaat? Dan zou deze behandeling iets voor jou zijn. Niet alleen geeft het een mooie lift aan je wenkbrauwen, maar het kan ook een jongere uitstraling geven doordat de rimpels verminderen op het voorhoofd en doordat de zakjes onder je ogen verminderen.

Zijn er bijwerkingen en hoelang is mijn herstel?

De ingreep wordt vaak niet als pijnlijk ervaren. Het kan hoogstens na de ingreep een klein beetje hoofdpijn geven. De wenkbrauwen zijn ook een tijdje opgezwollen en het kan een beetje blauw worden. De blauwe plekken kunnen eventueel nog naar beneden zakken waardoor dit onder je ogen terecht zal komen. De blauwe plekken kunnen soms wel 2 tot 4 weken zichtbaar blijven. Als je goed blijft koelen, kunnen de zwellingen al binnen 2 weken verdwenen zijn. Het is belangrijk dat de hechtingen droog blijven tot deze weer verwijderd worden, pas dus goed op bij het douchen. Je kunt ook even niet zwaar tillen en sporten of veel bewegen voordat de hechtingen verwijderd zijn. Je lichaam heeft behoorlijk wat te herstellen na deze ingreep en daarom is het ook noodzakelijk dat het lichaam rust krijgt. Zorg dat je een paar dagen vrij bent zodat je echt kan uitrusten. Tijdens het slapen is het het beste om op twee kussens te slapen zodat er niet teveel druk op het voorhoofd en de wenkbrauwen ontstaat.  

Wat is het verschil tussen een wenkbrauwlift of een ooglidcorrectie? 

Ten eerste wordt een wenkbrauwlift boven de wenkbrauw uitgevoerd en niet op het ooglid en ten tweede kan een wenkbrauwlift de wenkbrauw echt liften en dat doet een ooglidcorrectie weer niet. Een wenkbrauwlift kan ook op verschillende manieren uitgevoerd worden, zoals bijvoorbeeld een endo-brow lift, directe brow lift of een laterale wenkbrauw lift. 

Tijdens een ooglidcorrectie wordt er overtollig vel van de ooglid verwijderd. Er ontstaat dan een sneetje in je arcadeboog. Je arcadeboog bevindt zich aan de rand van het bot van je oogkas. Het is aan de specialist om te bepalen of jij een wenkbrauwlift of ooglidcorrectie nodig hebt. Het kan zelfs allebei. Laat je dus goed informeren voor je een van deze operaties aan gaat.