wenkbrauwen microblading

Microblading is semipermanente make-up die met de hand wordt aangebracht op de wenkbrauw. Daarna worden er hele kleine sneetjes aangebracht met een dun scherp mesje. Hier gaat vervolgens inkt overheen die in het sneetje terecht komt waardoor er een natuurlijk effect van een haartje verschijnt. Ook wel Hairstroke genoemd.

Na de eerste behandeling zijn er kleine wondjes ontstaan die weer moeten helen. Daarna moet je nog eens terugkomen voor een tweede behandeling, dit om snelle vervaging te voorkomen. De tweede behandeling vindt meestal plaats na 6 tot 10 weken.

Het ligt een beetje aan jezelf hoe pijnlijk je deze behandeling vindt. De een vindt het zetten van de sneetjes erg pijnlijk en de ander vind het meer pijn doen wanneer de verf in de sneetjes wordt gewreven. Het kan soms ook aan de specialist liggen hoe pijnlijk de behandeling is. De een is net wat hardhandiger dan de ander, maar in principe hoeft dit helemaal niet hardhandig te zijn. Mocht je erg bang zijn voor de behandeling, dan kan je dit altijd even aangeven bij de Microblading specialist.

Wat zijn de voor-en nadelen van microblading?

Voordelen: 

– Microblading levert behoorlijk veel tijdwinst op, dit omdat je zelf niets meer aan je wenkbrauwen hoeft te doen. Eventueel kan je nog wenkbrauw gel gebruiken.

– Zoals net al aangegeven is, is Microblading een behandeling die een super natuurlijk effect geeft.

– De behandeling is vrij goedkoop, meestal kost de behandeling rond de 300 euro.

– Het blijft ongeveer 1,5 tot 2 jaar zitten.

– Het is mogelijk om de net gezette wenkbrauwen weg te halen, mocht je spijt hebben van het zetten of als je niet blij bent met het resultaat.  Je kan dan de korstjes weg krabben. Dit kan tot 3 dagen na de behandeling

– De behandeling is minder schadelijk voor de huid doordat het met de hand wordt gedaan in plaats van een machine. Een tatoeëermachine geeft meer irritatie en/of zwelling.

Nadelen:

– De inkt kan een allergische reactie geven bij mensen die vaker allergisch zijn of zijn geweest voor bepaalde dingen. Vraag in dat geval advies aan je dokter/arts.

– Je kan niet meer van wenkbrauw stijl veranderen.

– Bij zwangerschap wordt de behandeling afgeraden vanwege niet voorspellende immuunreacties.

– De behandeling wordt afgeraden bij mensen met diabetes vanwege mogelijk snellere infecties.

– De behandeling wordt ook afgeraden bij mensen met huidkanker, aids, hepatitis, huid wondjes, eczema of die bloedverdunners slikken.

Voor-en nazorg van de Microblading behandeling

Voordat je de behandeling aangaat is het belangrijk dat je een aantal dingen juist NIET doet. Misschien denk je dat het gebruik van een verdovend middel goed zal zijn voordat je de behandeling laat doen zodat je minder pijn voelt, zoals bijvoorbeeld alcohol drinken, paracetamol/ibuprofen of Retinol gebruiken. Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je bloed verdunt waardoor je tijdens de behandeling meer gaat bloeden en zo kan de inkt juist weer sneller verdwijnen of vervagen. Dus lekker nuchter naar de behandeling!

Net als de voorzorg is er ook een nazorg bij deze behandeling. Het is belangrijk dat je de huid goed droog houdt. Dit betekend dat je niet kunt gaan sporten, zwemmen, je gezicht  schoonmaken en ook geen wenkbrauw make-up kan gebruiken. Dit moet je ongeveer een weekje aanhouden. Als de wond nat wordt kan dit ervoor zorgen dat de korstjes er te snel af vallen waardoor er pigment verloren gaat.

Het kan zijn dat de wenkbrauwen een beetje gaan jeuken, irriteren of rood blijft maar met een klein beetje vaseline of Bepanthen verhelp je dit probleem al snel. Over het algemeen zien de wenkbrauwen er al meteen mooi en netjes uit en kan je prima over straat.