Het stomen van je gezicht is een uitermate geschikte manier om je gezicht eens grondig te reinigen en een boost te geven. Het klinkt wat vies, maar met stomen zweet je alle viezigheid uit je poriën. Je laat het water opwarmen tot ongeveer 50 graden celcius en dan ga je ermee stomen. Doe dit af en toe, bijvoorbeeld 1 keer per week en je zult zien dat je huid er veel beter gaat uitzien! Poriën openen is namelijk heel erg belangrijk. Wanneer je poriën geblokkeerd raken, kan dit leiden tot puistjes en andere onzuiverheden.

Hoe begin je met stomen?

Voordat je direct gaat stomen is het belangrijk dat je gezicht schoon en gereinigd is. Daarna pak je een bak die groter is dan je gezicht en giet hier het hete water in. Zorg dat je een wekker bij de hand hebt zodat je die op 10 minuten kan zetten. Vervolgens ga je met je hoofd boven het bakje hangen en leg je een theedoek of een handdoek over je hoofd heen. Wacht to de wekker afgaat, daarna ben je klaar!

Zorg ervoor dat je een washandje of stukje stof bij de hand hebt, zodat je niet te lang in het stoom hoeft te blijven hangen. Als je gezicht nat is van het water, doe dan een reinigend masker op en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Spoel daarna af met lauwwarm water. Voila, je gezicht is weer schoon en fris!

Tips voor het stomen van je gezicht

– Gebruik steeds vers water, dit is namelijk het meest hygiënisch.

– Zorg ervoor dat je gezicht schoon is voordat je begint met stomen.

– Als je een droge huid hebt, gebruik dan een hydraterend masker na het stomen.

– Heb je een vette huid? Gebruik dan een klei of clay masker na het stomen om overtollig talg op te nemen.

– Stomen is niet aan te raden als je eczeem of psoriasis hebt, dit kan namelijk verergeren.

– Doe het stomen niet vaker dan een keer per week, anders kan je huid uitdrogen.

Als je regelmatig stoomt zal je zien dat je poriën minder snel verstopt raken en dat je huid er gezonder uitziet! Probeer het dus eens uit en laat me weten wat je ervan vindt 🙂 .

Hoe vaak stomen?

Stomen is heel erg fijn voor je gezicht, maar het is wel belangrijk om te weten dat je niet te vaak moet stomen. Wanneer je poriën verstopt raken, kan dit leiden tot puistjes en andere onzuiverheden. Daarom is het aan te raden om maximaal een keer per week te stomen. Als je vaker stoomt, kan je huid uitdrogen en raken je poriën sneller verstopt.

Gezicht stomen met alleen water of ook producten?

Het stomen uit zichzelf gebeurt gewoon met water, niets meer niets minder. Wel kan het belangrijk zijn om je huid van te voren te reinigen met goede reinigingsproducten. Welke producten voor jou huid het beste zijn, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Als je steeds puistjes krijgt en een vette huid hebt, is het aan te raden om voor een gel of mousse reiniger te gaan. Heb je snel last van droge plekjes? Dan is een olie-reiniging waarschijnlijk beter voor jou.

Wanneer je klaar bent met je stoomritueel is het aan te raden een masker aan te brengen om uitdroging of extra stimulatie van talg tegen te gaan. Welk masker je moet gebruiken, is afhankelijk van jouw huidtype. Als je last hebt van droge plekjes is een hydraterend of kalmerend masker aan te raden. Heb je snel puistjes en een vette huid? Dan kan een klei-masker helpen bij het verminderen van talgproductie.

Al met al is stomen heel erg fijn voor de gezondheid van je huid!