traangoot filler

Een fillertje, hier een fillertje daar, tegenwoordig kan het allemaal, en ja zelfs in je traangoot. Maar waarom zou je dit nou eigenlijk doen of nodig hebben?  Als je last hebt van veel vocht onder je ogen (ook wel wallen genoemd) zou je deze behandeling kunnen gebruiken, maar ook als je vaak donkere kringen rond je ogen hebt of er vaak moe uit ziet. De traangoot zit onder je ooglid en loopt van de binnenkant van je oog naar buiten toe. Door hier fillers in te plaatsen, vult het die plek en op en kan je er weer stralend uit zien. 

Een stukje over de traangoot zelf

De traangoot wordt naarmate je ouder wordt steeds zichtbaarder, dit komt omdat het volume af neemt. De traangoot kan ook vanaf jongs af aan al zichtbaar zijn, maar dit is dan meestal  genetisch bepaald. Wanneer het niet al vanaf jongs af aan zichtbaar is, kan dit door een paar dingen veroorzaakt worden. Dat zijn deze paar oorzaken: 

  • Vitamine tekort
  • Teveel alcohol drinken
  • Roken
  • Talgproductie
  • Leeftijd
  • Stress
  • Te weinig slaap en daardoor vermoeid zijn
  • Minder pigment

Hoe gaat zo een traangoot filler in zijn werk?

In de traangoot wordt een klein gaatje gemaakt en deze wordt gevuld met de filler, dit wordt gedaan door middel van een canule, dat is een kleine botte naald. Door het gebruik van deze manier voorkomt het de meeste zwellingen en blauwe plekken. De filler die wordt gebruikt heet Hyaluronzuur, in deze filler zit al een verdovend middel waardoor er dus geen extra verdoving nodig is. De behandeling duurt ongeveer 30 minuutjes, afhankelijk van de specialist. 

Nadat de behandeling gedaan is, is het belangrijk om het goed te blijven verzorgen. Blijf zoveel mogelijk van de ogen af en zorg dat het vaak gekoeld wordt, zo verminder je de zwelling en blauwe plekken. Je kunt make-up gebruiken op het moment dat de prikgaatjes dicht zijn, dit is meestal al na een paar uurtjes. Na ongeveer 24 uur kun je weer gaan sporten, mocht je dit willen en na ongeveer 2 weken mag je weer een sauna en/of zonnebank bezoeken. De filler blijft ongeveer 10 tot 15 maanden zitten, afhankelijk van je lichaam en zal daarna weer bijgewerkt moeten worden. 

Zijn er bijwerking van de behandeling?

Zoals ik net al zei, kan het zijn dat er een kleine zwelling ontstaat, blauwe plekken of een bloeduitstorting. De Hyaluronzuur die gebruikt wordt in de filler, is een lichaamseigen stof en wordt ontwikkeld in een laboratorium, deze filler is dan ook steriel en is een soort gel achtige substantie en voorkomt zware bijwerkingen.

De prijs van een traangoot filler hangt helemaal af van de hoeveelheid dat er nodig is om jouw mooiste resultaat te bereiken. Je kunt eventueel bij een kliniek langs gaan voor een consult en daar om een prijsindicatie vragen.  

Belangrijke informatie

Verschillende cosmetische artsen hebben een mening over het plaatsen en volgorde van de filler. Het kan zijn dat jouw volume verminderd is op de jukbeen. In dat geval is belangrijk dat eerst dit deel opgevuld wordt. Als de arts er voor kiest om in dit geval toch eerst je traangoot op te vullen, kan dit juist zorgen voor meer wallen onder je ogen. Mocht dit bij jouw het geval zijn en ben je niet tevreden met jouw behandeling, kan dit gelukkig nog verwijderd worden met Hyaluronidase. 

De meeste fillers trekken water aan en daarom is het belangrijk om een zachte filler gebruiken die tot diep op het bod geplaatst kunnen worden en zo een mooi natuurlijk effect geeft. Deze zachte fillers worden  er bijvoorbeeld gebruikt: Restylane, Juvederm, Stylage S en Belotero. Voordat je aan de behandeling begint, is het verstandig om je goed in te leven over de kliniek waar je de traangoot filler laat zetten.