Wil je je haar laten groeien? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit te stimuleren. In dit artikel lees je alles over haar laten groeien en hoe je het beste voor je haar kunt zorgen. Daarnaast geven we ook wat tips over hoe je je haar sneller laat groeien. Heb je last van pluizig haar? Of wil je gewoon weten welke verzorgingsproducten het beste bij jouw haartype passen? Lees dan gauw verder!

Verzorging voor je haar

Om je haar sneller te laten groeien, is het belangrijk dat je het regelmatig knipt. Dit klinkt misschien vreemd, maar door ervoor te zorgen dat je haar vaker een goede knipbeurt krijgt, stimuleer je de groei van nieuwe en gezonde haren. Daarnaast helpen de juiste verzorgingsproducten ook mee aan haarverzorging en -groei. Kies bijvoorbeeld voor een shampoo en conditioner die speciaal voor fijn haar gemaakt zijn. Dit haartype is namelijk sneller beschadigd, waardoor het moeilijker groeit. Met de juiste verzorging kun je dit voorkomen! Daarnaast is het belangrijk dat je zo min mogelijk probeert je haar te wassen. Het meest ultieme is ongeveer 1 tot maximaal 2 keer in de week. Dit kan in het begin soms lastig zijn, zeker als je gewend bent elke dag je haar te wassen, maar je kunt dit langzaam afbouwen om vet haar te voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste producten aanschaft die passen bij de behoefte van je haar, kun je het best een afspraak bij een hairstylist of kapper maken. Zij weten vaak precies welk haartype je heb en welke verzorging het nodig heeft voor optimale haargroei. Liever niet naar een specialist? Dan kun je natuurlijk altijd zelf onderzoek doen. Je kunt een aantal testjes uitvoeren om te kijken welk haartype je heb. Hieronder staan een paar testjes uitgelegd:

  • Wrijf je haar tussen duim en wijsvinger. Voelt de haar stroef? Dan heb je vaak dik haar. Glibbert het haar makkelijk door je vingers? Dan is de kans groot dat je fijn haar hebt.
  • Doe een aantal haren in een glas water. Als het haar boven drijft, is het fijn en poreus (Vochtarm). Zinkt het naar beneden toe, dan is het dik haar en verzadigd met vocht.

Vitamines en Mineralen

Het is ook belangrijk om gezond te eten als je je haar wilt laten groeien. Een voedzaam dieet zorgt ervoor dat je haren sterker worden en beter groeien. Wist je trouwens dat voldoende vitamine B-complex goed is voor het haar? Haal deze vitamines dus regelmatig in je dieet! Daarnaast zijn er nog veel meer vitamine die goed zijn voor haargroei. Hieronder staan alle belangrijke vitamine die haargroei bevorderen:

  • Vitamine A: Verbetert de haar -en groeikwaliteit. Haal vitamine A dus vooral uit je voeding door veel groenten en fruit te eten!
  • Vitamine B: Versterkt het haar, zorgt ervoor dat haren glanzen en stimuleert de haargroei. Neem dagelijks een supplement met vitamine B om je haar gezond te houden.
  • Vitamine C: Zorgt ervoor dat het haar sterk blijft en helpt bij het herstellen van beschadigd haar. Een vitamine C-supplement is dus perfect als je je haar snel wilt laten groeien.
  • Vitamine E: Verbetert de haar -en groeikwaliteit. Haal vitamine E uit noten, zaden en avocado.
  • Naast deze losse vitamine kun je altijd Biotine extra bij slikken. Deze vitamine zit maar heel weinig in voeding maar draagt veel bij aan het versterken van het haar en stimuleert de haargroei.

Naast vitamines zijn er ook mineralen die haargroei bevorderen. Zink is bijvoorbeeld een mineraal dat helpt bij het gezond houden van het haar en de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg zink binnenkrijgt door eieren, noten, zaden en bonen te eten. Ook koper is belangrijk voor haargroei. Deze mineralen kun je het beste uit je dieet halen door veel groenten en fruit te eten.

Als je je haar laten groeien wilt, is het dus belangrijk om gezond te eten en de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Naar bed gaan

Tot slot is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen. Stress kan namelijk ervoor zorgen dat je haar sneller uitvalt en dus minder snel groeit. Probeer daarom regelmatig even een momentje voor jezelf te nemen, zodat je kunt ontspannen. Zo help je jouw haar (en jezelf!) om gezond en sterk te blijven!

Tijdens het slapen is het belangrijk dat je je haar beschermd. Door het bewegen kan je haar makkelijk slijten omdat het over het kussen wrijft. Gebruik daarom altijd een satijnen kussensloop om zoveel mogelijk slijtage te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je iedere avond voordat je in bed gaat liggen, je haar verzorgt met een voedende olie of crème. Draai je haar vervolgens in een twistbun en wikkel er een satijnen elastiek omheen.

Met al deze belangrijke verzorgingstips kun jij binnen een half jaar weer glanzend, vol en dik haar krijgen.