curly girl methode

De wereld blijft zich maar uitbreiden, en zeker ook in de beauty branche. Er zijn momenteel allerlei haartrends, het gebruiken van speciale haar oliën of haar producten bijvoorbeeld. Krullend haar word als maar meer verzorgt en ook daar komen steeds meer tips en tricks bij kijken. Één daarvan is de Curly Girl methode en dat is wat ik jullie ga uitleggen. 

Krullend haar is altijd erg lastig om te behandelen, de een vindt het wat makkelijker dan de ander, maar over het algemeen zijn krullen vaak erg pluizig en frizzy. Iedereen met krullend haar wilt natuurlijk zachte en glanzende krullen, maar dat is nog niet zo makkelijk. 

Waar komt de Curly Girl Methode vandaan?

De Girly Girl methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft haar eigen boek geschreven over hoe je natuurlijk krullend haar het best kunt behandelen. Vergeet alleen niet dat iedereen ander haar heeft en je daarvoor goed moet weten wat voor soort haar je hebt. Lorraine schreef in het boek uitgebreid over haar zelf bedachte krul methode. Het grootste onderwerp van haar boek gaat eigenlijk over het vermijden van bepaalde soorten ingrediënten. Dat zijn deze ingrediënten: 

  • Siliconen
  • Sulfaten
  • Minerale oliën
  • Wax
  • Uitdrogende alcoholen 

Naast het vermijden van deze ingrediënten, hoort er een bepaalde manier van wassen, drogen en stylen bij. Voordat je echt kunt beginnen met haar methode, is het belangrijk dat je eerst alle slechte stofjes uit je haar verwijderd. Je gaat je haar wassen met een shampoo waar dus geen van deze ingrediënten in zitten behalve een sulfaat. Sulfaten zorgen voor de schuim en de extra reiniging en zorgen dus dat alle vettige stofjes en ongewenste stofjes uit het haar verwijderd worden.  Daarna kun je een haar onderzoek doen van jou eigen haar. 

Hoe doe je een haar onderzoek?

Dat doe je als volgt:  De dichtheid, dikheid en structuur is belangrijk om te weten. Het meten van de dichtheid van je haar kun je zien door op je hoofdhuid te kijken. Zie je heel goed je hoofdhuid door je haren heen? Dan betekent dit dat je dun haar hebt, is dit juist het tegenovergestelde dan betekent dit dat je dik haar hebt. De dikte van je haar kun je meten door 1 haar te pakken en deze tussen je wijsvinger en duim te leggen. Wrijf zo je vingers langs elkaar, als je de haar niet tot nauwelijks voelt, betekent dit dat je haar dun is, voel je de haar overduidelijk dan heb je dik en sterk haar.

De structuur van je haar gaat om hoe sterk jouw krullen zijn. Het kan zijn dat je een kleine slag hebt, een echte krul of zo een sterke krul dat het eigenlijk kroeshaar is. Ook de porositeit en elasticiteit is belangrijk om te weten. Op bepaalde websites kun je een haar eigenschap test doen. 

Conclusie over CG 

De Curly Girl methode gaat dus eigenlijk over het opnieuw verzorgen van je haar, je haar leren kennen en daarbij de juiste producten zoeken. Het behandelen van je haar is ook erg belangrijk. Je haar is als het nat is het meest kwetsbaar doe wees hier dan ook extra voorzichtig. Gebruik na het wassen van je haar een katoenen shirt om je haar in op te laten drogen. Als je een conditioner in je haar hebt zitten gebruik je vingers of een grove kam om je haar mee te kammen. Borstel je je haar, met een gewone borstel dan kan te pluizig worden.