bruidskapsel

Je trouwdag is een belangrijke dag en je wilt er dan natuurlijk op je best uitzien. Je moet dan veel dingen regelen, zoals het bruidskapsel, de jurk en de make-up. In dit blog lees je alles over bruidskapsels en bruidsmake-up. Ook geef ik je advies over welke bruidskapsels en make-up het beste bij jou passen. Wil je er stralend uitzien op je grote dag? Lees dan snel verder!

Bruidskapsel en trouwjurk

Wat je gaat dragen op je trouwdag is natuurlijk heel erg belangrijk. Je wilt er graag mooi uitzien en je wilt dat alles perfect is. Een van de dingen die je moet uitzoeken, is welk kapsel je gaat dragen. Ga je voor een romantisch kapsel of toch iets nonchalanter? Voor inspiratie kun je de mooiste bruidskapsels bekijken op Pinterest of Instagram. Het hangt allemaal af van jouw smaak en wat bij jouw jurk past. Ook de make-up moet natuurlijk bij het haar passen. Er zijn veel verschillende bruidskapsels waaruit je kunt kiezen. Wil je het graag opgestoken? Wil je het half opgestoken of je het graag los laten hangen met veel mooie krullen? Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om eerst voor een bruidsjurk te gaan kijken. Het is namelijk makkelijker om je haar op je jurk aan te sluiten, dan andersom.

Heb je een bruidsjurk kunnen vinden die helemaal aan je wensen en eisen voldoet? Ga dan aan de slag met het vinden van een perfect bruidskapsel. Afhankelijk van de jurk, kun je bruidskapsels samenstellen. Wanneer je bruidsjurk al veel aandacht schenkt met diamanten, kralen of bloemen, kun je het best een wat rustiger kapsel kiezen. Je wil tenslotte niet dat je er op de dag zelf achter komt dat het to much is. Kies je liever voor een wat rustige bruidsjurk, dan kun je het kapsel wat meer aankleden met bloemen of mooie accessoires. Denk hierbij aan een sluier, maar ook aan haarbandjes met versieringen. Weet je niet hoe je een bruidskapsel bij jezelf kunt maken? Je kunt je bruidskapsel natuurlijk het beste laten doen door een hairstylist. Haarstylistes weten vaak meteen wat het beste bij je gezicht past en samen kom je tot een mooi bruidskapsel. Het scheelt een hoop speurwerk en tijd, wat dat betreft een absolute aanrader!

Proefkapsel

Om er zeker van te zijn dat je bruidskapsel precies aan al je wensen en eisen voldoet, is het belangrijk om een proefkapsel te doen. Je kunt dan samen met de bruidsstyliste kijken of het kapsel dat je in gedachte had, ook daadwerkelijk bij jou en je bruidsjurk past en of je het mooi vindt. Zo’n proefsessie zit vaak al inbegrepen bij de prijs van een bruidskapsel. Ik raad je aan dit altijd voor de zekerheid na te vragen.

Ben je na de proefsessie nog steeds niet helemaal zeker van je bruidskapsel? Vraag dan nog eens een sessie voor een proefkapsel aan. Je wilt er natuurlijk op je aller best uit zien op je bruiloft. Neem daarom geen genoegen bij twijfel! Naast dat je een bruidsstyliste in kunt huren, kun je natuurlijk ook gewoon naar je favoriete kapper of kapster gaan. Vaak beschikken ze in een kapsalon ook over skills voor het maken van mooie bruidskapsels, echter zijn de meeste hierin niet gespecialiseerd en zal het resultaat vaak ook minder mooi zijn. Hierdoor bestaat een kans dat je het kapsel minder mooi vindt dan je misschien had gehoopt.

Ga je naar een kapster en besluit je daar een bruidskapsel te doen? Dan kan dit voordeliger zijn dan wanneer je een gespecialiseerde bruidsstyliste inhuurt. Het is natuurlijk helemaal aan jou wat je belangrijk vindt en wat je mooi vindt. Een simpel kapsel kan vaak ook gewoon bij de kapper gedaan worden op de dag zelf. Het bespaart in dat geval wel een hoop tijd en geld. Heb je de juiste bruidskapsels en jurk gevonden en ben je helemaal tevreden? Dan is het al bijna tijd om te gaan trouwen, maar voor je dit doet lees je hieronder nog een ander belangrijk punt. De bruidsmeisjes en hun haar!

Bruidsmeisjes

Je trouwdag is natuurlijk dé dag waarop je in het middelpunt van de belangstelling staat. Wanneer je bruidsmeisjes hebt, kunnen zij er ook voor kiezen om hun bruidskapsels door een professional te laten doen. Dit gaat dan vaak gepaard met een leuk groepsarrangement bij een salon of bij een bruidsstyliste. Zo doe je alles meteen samen én weet je zeker dat iedereens haren perfect gedaan worden. Zo voorkom je dat je op de dag zelf nog aanpassingen bij de bruiden en bruidskapsels moet doen. Op deze grote dag mag alles perfect zijn en geregeld zoals jij dat wilt! Dus maak hier goed gebruik van zou ik zeggen.

Hoe blijft mijn bruidskapsel de hele dag zitten?

Bruidskapsels hebben behoorlijk wat onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het mooi blijft zitten op je bruiloft. Het is namelijk niet erg fijn als het bruidskapsel helemaal gedaan is, je één stap buiten de deur zet en je haar verwoest wordt door de wind. Je wilt je natuurlijk geen zorgen maken om je haar op die grote dag. Afhankelijk van de verschillende bruidskapsels kun je kun je hier rekening mee houden. Hieronder lees 7 handige tips en tricks om ervoor te zorgen dat je kapsel de hele dag blijft zitten zoals de hairstyliste het gedaan heeft. 

  • Ga een paar keer een proefkapsel testen en vind zo jouw perfecte bruidskapsel.
  • Ga op zoek naar de een bruidskapsels hairstylist die bij jouw past.
  • Draag je het proefkapsel of probeer je meerdere bruidskapsels uit? Loop dan eens expres door weer en windt om te kijken of het bruidskapsel goed blijft zitten.
  • Wil je graag meer glans in je bruidskapsels creëeren? Maak dan gebruik van een glansspray. De glansspray zorgt voor extra glans en vaak beschikken ze ook nog eens over een extra hold.
  • Behandel je haar goed voor met een goede versteviging zodat het kapsel extra hold heeft.
  • Wanneer je gebruik maakt van een krultang, zet de krul even vast met een klem of schuifspeld en laat deze goed afkoelen.
  • Gebruik haarspray tijdens en na het krullen.
  • Wil je graag meer volume of meer lengte voor de bruidskapsels? Maak dan gebruik van hairextentions. 

Deze belangrijke tips zijn natuurlijk vooral voor wanneer je zelf je kapsel gaat maken. Wanneer je naar een professional of kapster gaat spreekt dit vaak voor zich. Heb je al zin in de grote dag? Dat is helemaal te begrijpen! Met al deze leuke info kom je natuurlijk steeds dichterbij die speciale grote dag en kun je je waarschijnlijk steeds meer realiseren hoe jouw bruiloft eruit komt te zien. Met zoveel keuze in bruidskapsels en bruidsjurken is het natuurlijk aardig lastig om de perfecte match te vinden, maar maak je geen zorgen. Het komt allemaal goed en je zult prachtig gaan trouwen!

Een bruidskapsel met sluier 

Naast het kiezen van een vlecht, een krul, half opgestoken kapsels, losse kapsels of helemaal opgestoken kapsels kun je er ook voor kiezen om daarbij een sluier te dragen. Over het algemeen vind ik dit wel het ultieme gevoel van bruiden geven, maar het moet wel bij de jurk en kapsels passen. De sluier kan natuurlijk lang, kort, licht of zwaar zijn. Dit hangt ook weer af van je bruidskapsel zelf. De sluier kan schade aanbrengen aan je haar op het moment dat deze te zwaar is. Kies je voor een kapsel waar veel losse krullen in zitten? Dan kan de sluier er juist voor zorgen dat de krullen er sneller uit gaan. Kapsels met krullen zijn vaak dus geen goeie combinatie met een sluier. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor bruidskapsels? Je kunt op Instragram gemakkelijk bruidskapsels profielen volgen. Op die manier zullen er vaker voorbeelden op je feed terecht komen. Daarnaast kun je natuurlijk altijd andere bruidskapsels blogs bekijken op het internet. Daarnaast kun je gelijk voorbeelden zien van andere bruiden. 1 ding is zeker, alle bruiden zien er mooi uit op zo een speciale dag!