bruidskapsel

Je eigen bruiloft, daar droomt toch iedere meid van? Als je dan eindelijk gaat trouwen, dan wil je dat dit op jouw manier gebeurt en alles eruit ziet zoals jij dat wil. Het is eindelijk zover, de dag waar de meeste meisjes al vanaf jongs af aan over dromen en fantaseren. Je trouwdag komt eraan en je wilt natuurlijk dat alles op en top geregeld wordt. De jurk, je make-up, je haar het decor van je trouwlocatie. Ik denk als geen ander, wij vrouwen weten allemaal wel hoe belangrijk zoiets voor ons kan zijn. Je bruidskapsel is ontzettend belangrijk voor je maar hoe ga je dit nou kiezen? Zo veel verschillende opties. In dit artikel schrijf ik over verschillende trends en mogelijkheden. 

Bruidskapsel en trouwjurk 

Voordat je je bruidskapsel gaat uitkiezen, is het belangrijk dat je weet wat voor soort trouwjurk jij gaat dragen. Het kan zijn dat jij een bepaald soort jurk in je hoofd hebt, maar uiteindelijk tijdens het passen op een heel andere soort pasvorm en uitstraling terecht komt. Kies daarom pas je kapsel nadat je de trouwjurk hebt uitgekozen, zo kun je namelijk een perfecte combinatie maken van jurk en kapsel. Heb je voor een jurk gekozen met lekker veel kralen, diamantjes en kant? Dan is het vaak mooier om een wat subtieler bruidskapsel te nemen, dit omdat het anders teveel kan worden. Kies je juist voor een elegante, maar subtiele jurk, dan zou je zeker voor een wat drukker kapsel kunnen kiezen. Denk hier bijvoorbeeld aan een bloemetje in je kapsel of een sluier met kant en kralen.  

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bruidskapsel de hele dag blijft zitten?

Door een paar onderzoekjes ben ik erachter gekomen hoe een bruidskapsel het beste blijft zitten en hoe je dit kunt doen. Het is namelijk niet erg fijn als je haar helemaal gedaan is, je één stap buiten de deur zet en je haar aan diggelen valt. Je wilt je op zo een stressvolle maar geweldige dag zeker geen zorgen maken of jouw haar het wel redt de hele dag. Daarom heb ik 7 tips om te zorgen dat je haar het de hele dag zonder zorgen volhoudt. 

  • Ga een paar keer een proefkapsel testen en vind zo jouw perfecte bruidskapsel.
  • Ga op zoek naar de allerbeste bruidskapsel specialist. Dit hoeft niet altijd in een kapsalon te zijn.
  • Test het gekozen kapsel van te voren al uit. Zo kom je erachter of het de hele dag goed blijft zitten of heb je net nog wat extra haarlak en speldjes nodig?  
  • Door je haar meer glans te geven, kun je een glansspray gebruiken. Doe dit helemaal als je blond bent, blonde haren weerkaatsen het licht minder waardoor er minder glans ontstaat. 
  • Gebruik goed veel volumineuze producten, zoals bijvoorbeeld een volume mousse voordat je het gaat föhnen of drogen. Gebruik speldjes en zet daarmee je krul vast nadat je het met de krultang gekruld hebt. 
  • Gebruik haarspray tijdens en na het krullen. Gebruik het nog eens nadat je hele kapsel in elkaar zit. 
  • Voor meer volume of lengte kun je ook een haarstuk gebruiken.

Een bruidskapsel met sluier 

Naast het kiezen van een vlecht, een krul, half opgestoken, los of helemaal opgestoken haar kun je er ook voor kiezen om daarbij een sluier te dragen. Over het algemeen vind ik dit wel het ultieme gevoel van een bruid zijn geven, maar het moet wel bij je jurk en je kapsel passen. De sluier kan natuurlijk lang, kort, licht of zwaar zijn. Dit hangt ook weer af van je bruidskapsel zelf. De sluier kan schade aanbrengen aan je haar op het moment dat deze te zwaar is en aan je haar trekt. Kies je voor een kapsel waar veel losse krullen in zitten, dan kan de sluier er ook voor zorgen dat de krullen er sneller uit gaan. Let dus op het soort kapsel als je voor een sluier kiest of niet. Hoe dan ook zul je er prachtig uit zien!

Misschien vind je dit leuk...