highlights blond

Volgens mij weten de meeste blondines wel waar ik het over heb als het over highlights gaat. Hoe witter hoe mooier, vinden de blondines vaak. Zelf ben ik ook blond en ben ik ongeveer begonnen met blonderen toen ik ongeveer 17 jaar oud was. Ik begon toen met mijn allereerste stage in een salon in Castricum. Het zetten van highlights duurt meestal wel een tijdje, “die paar uur bij de kapper die zijn het wel waard” zei ik altijd. Het zetten van highlights heeft dan ook een aardig kostenplaatje. Als kapster heb ik eigenlijk bijna nooit hoeven betalen voor mijn kleuringen. Als kapster ben jij het visite plaatje en moet je er daarom ook altijd verzorgt en mooi uit zien. Dat is vaak de reden dat het kleuren dan “gratis is”. Heb je nou geen idee hebben wat highlights zijn, lees dan dit artikel verder. 

wat zijn blonde highlights precies? 

Bij het maken van highlights gebruik je Blondeer poeder die gemengd wordt met een bepaald percentage waterstof. Daarmee worden dan kleine plukjes gezet. Door het gebruik van folies en het mazen van plukjes met een puntkam creëer je een super mooi natuurlijk effect (afhankelijk van de dikte van de plukjes) Het zetten van highlights op zich, is een hele klus, maar hangt wel af van een aantal dingen. Het hangt natuurlijk af van de dikte van je haar en het gewenste effect.De eigen haarkleur speelt ook een rol in hoe lang een behandeling kan duren. Stel je bent wel echt blond van jezelf maar je mist net nog een klein beetje sprankeling of je wilt graag wat meer schakering in je haar, dan is het zetten van een paar plukjes vaak al wel genoeg. Heb je bruin of donkerbruin haar en je wilt een blondine worden, dan heb je zóveel folies nodig dat je hele scalp ermee wordt ingezet. Nadat de plukjes gezet zijn, spoel je deze uit. Daarna gaat er soms nog een haar toner overheen om het blond wat te neutraliseren of een andere tint te geven.

hoe houd je de blonde highlights mooi?

Ben je echt zo blond van jezelf en heb je dus maar een paar plukjes hoeven zetten, dan is het niet zo moeilijk om de kleur mooi te houden omdat deze dan al heel wit zijn. Meestal is het zo dat er bij highlights een soort geel/oranje achtige gloed achter blijft. Dat is ook de reden waarom een kapster dan een toner kan aanraden. Deze toner zorgt ervoor dat de geel/oranje achtige gloed langer weg blijft. Er zijn natuurlijk manieren die je thuis kunt doen om je blonde highlights nog langer mooi te houden. Dit zijn een aantal manieren:

  • Gebruik een sterke Silver Shampoo 
  • Vraag aan de kapster een thuis toner
  • Kom na 2 weken terug bij de kapsalon voor een toner
  • Was je haar met shampoo zonder silicone, parabenen en sulfaten
  • Gebruik 1x per week een masker
  • Gebruik altijd na elke wasbeurt een conditioner
  • Was je haar zo min mogelijk

Wat is het verschil tussen high en low lights

Naast Highlights heb je vast ook wel eens gehoord van lowlights, het kan zijn dat je deze twee vaak door elkaar haalt. Ik leg je uit wat het verschil is tussen deze twee en waarom deze zo genoemd worden. High betekent hoog en low betekent laag. Er is een lijn waarop staat dat een lage kleur hoogte donker betekent en een hoge kleurhoogte heel licht. Deze lijn bestaat uit 10 kleuren. 1 is het meest donker en 10 is het meest licht. Heb jij dus bijvoorbeeld zwart haar of heel donker bruin, dan is jouw kleur hoogte waarschijnlijk een 1 of een 2. heb jij echt spierwit haar of een paar plukjes door het zetten van highlights, dan zit deze kleur hoogte op een 9 of een 10. Om deze reden heet het dus een high of een lowlight. een lowlight bestaat dus uit donkere kleuren, denk dan aan kleurhoogtes die donkerder zijn dan kleurhoogte 7. Alles boven een kleur hoogte 7 noem je dan een highlight.